Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Međunarodna razmena mladih - Youth in action

El. pošta Štampa PDF

Centar za decu i omladinu i "Juventa"

Omladinci promovišu Srbiju i Banju

Centar za decu i omladinu u saradnji sa NVO "Juventa" iz Šapca omogućio je svojim članovima da učestvuju u programu "Youth in action" koji finansira Evropska unija. U junu Bojana Ratković bila je na treningu u Madridu, a tema kojij je trening bio posvećen je "Uticaj socijalnih mreža na razvoj interkulturalnog dijaloga mladih". Jasna Vidaković i Irina Janković učesnice su treninga u Madridu, od 8. do 16. jula i one su se sa omladincima iz dvanaest evropskih zemalja bavile temom "Trgovina ljudima i nasilje u porodici". Zahvaljujući razmeni, Slađana Popović, Dejan Ocokoljić, Miloš Krstić, Aleksandar Rakić i Julija Trajković boravili su u Strugi u Makedoniji u julu mesecu. Mlade je okupila tema "Tradicionalni sport kao način kulturnog izražavanja".

Omladinci iz Vrnjačke Banje promovisali su Srbiju i Vrnjačku Banju na interkulturalnim večerima koje su organizovane na treninzima u Španiji i Makedoniji.

- Ovi programi su osmišljeni da se mladi iz raznih evropskih zemalja kroz međusobnu komunikaciju tokom rada i boravka upoznaju i razmene iskustva. Pored toga predstavljaju kulturna obeležja svojih zemalja i generalni imidž života mladih. Svi omladinci, njih dvadesetak je do sada učestvovalo u ovom programu, veoma su zadovoljni, evidentno su po povratku motivisaniji, širih vidika, a takođe su uvežbali i engleski jezik.

Zahvalila bih se Dijani Puškar koja mi je pomogla da izradim dva projekta za Omladinski centar i konkurišem za sredstva kod EU za program "Youth in action", rekla nam je Valentina Krstić, koordinator Centra za decu i omladinu Vrnjačka Banja.

Do kraja godine, omladinci iz Vrnjačke Banje će putovati u Tursku, Bugarsku i Makedoniju.

Da pogledate publikaciju sa detaljnim informacijama o programu "Mladi u akciji" kliknite ovde (pdf, 11MB).


 
Baner