Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Karnevalske kreativne radionice

El. pošta Štampa PDF

Karnevalske kreativne radioniceKarnevalske kreativne radioniceCentar za decu i omladinu Vrnjačka Banja za najmlađe meštane i turiste je organizovao radionice na dečjem igralištu u centralnom parku u okviru međunarodnog vrnjačkog karnevala u periodu od 9. do 16. jula 2017. godine. Sponzor ove manifestacije je Eurobanka koja je pre nekoliko godina izvršila rekonstrkciju i opremanje igrališta novim rekvizitima.

Likovne radionice su se održavale svakog dana tokom Vrnjačkog karnevala u terminu od 18.00 do 20.00 časova. Svakodnevno su na desetine dece, uz pomoć animatora, bojama prenosili svoje kreativne ideje i oslikavali karnevalske maske, koje su zatim koristili tokom dečje karnevalske povorke i u toku ostalih karnevalskih aktivnosti. Originalnost i kreativnost u samostalnom izražavanju je jako bitna za njihov razvoj i osamostaljivanje kako bi ubuduće postali slobodne ličnosti koje će ceniti prave vrednosti i uspeti da maksimalno ostvare svoje talente i sposobnosti.

U okviru rada pojedina deca su spontano uspela da izraze svoje unutrašnje raspoloženje i zadovoljstvo što se jasno videlo na njihovim radovima. Smatramo da su ove aktivnosti održane u prelepim vrnjačkim parkovima doprinele da se učesnici opuste i uživaju radeći u prirodnom okruženju i dožive pravo zadovoljstvo rezultatima svog rada. Zadovoljni roditelji su izrazili želju da se ove korisne aktivnosti odvijaju i tokom cele letnje sezone.

 
Baner