Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Lokalni omladinski mediji

El. pošta Štampa PDF

Centar za decu i omladinu je realizovao projekat LOKALNI OMLADINSKI MEDIJI koji je odobren za finansiranje od BCIF-a i Ministarstva omladine i sporta.

Pre početka realizacije programa BCIF je za članove redakcije organizovao obuku iz oblasti novinarstva. Takođe je za potrebe realizacije projekta nabavljen fotoaparat, diktafon i kompjuter.

Projekat je trajao od decembra 2008. do septembra 2009. godine. U aktivan rad redakcije bilo je uključeno 10 članova Omladinskog kluba Centra ѕa decu i omladinu. Izdato je 7 brojeva Omladinskog biltena "Pogledaj me" i 25 radio emisija pod nazivom "Bum" koje su emitovane subotom u terminu od 18.00h do 18.30h na lokalnoj radio stanici "Vrnjačka radio televizija".

Obrađene su brojne teme koje se tiču mladih, a novine su bile dostupne mladima našeg grada na 10 punktova gde su postavljene kutije: Gimnazija, Ugostiteljsko turistička škola, Dom učenika, Info centar Turističke organizacije, Biblioteka, Omladinski centar i nekoliko najfrekventnijih kafića.

Članovi omladinske redakcije: Damjana Savić, Nađa Luković, Nevena Dželebdžić, Jelena Stojković, Jelena Karović, Anja Balšić, Jovana Krstić, Zdravko Spasić, Miloš Obradović kao i nekoliko povremenih saradnika iz Gimnazije i Ugostiteljsko turstičke škole.

 
Baner