Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Projekti

Predstava...Predstava...Van redovnih aktivnosti, uz pomoć raznih donatora, realizuju se posebni projekti:

Od juna do novembra 2004. godine realizovan je omladinski projekat "Izdavanje bicikala" finansiran od USAID preko ACDI/VOCA. Omladinski centar je od ACDI/VOCA dobio 10 biciklala za odrasle i 3 dečje bicikle koje Omladinski centar u saradnji sa Specijalnom bolnicom izdaje gostima. Ostvareni prihod se koristi za nabavku pribora za realizaciju kreativnih aktivnosti.

Od aprila 2004. do maja 2005. godine projekat UNESCO-a "Mali međunarodni ilustovani bukvar" u saradnji sa Omladinskim centrom MJC Bazin iz Francuske (Nancy) i Omladinskim klubom iz Malija.

Od novembra 2004. do oktobra 2005. godine realizuje se projekat "Jačanje svesti o značaju očuvanja zdrave životne sredine" podržan od međunarodne organizacije Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe koji finansira Evropska komisija - Europe Aid. Vođa dramske radionice Nela Spasojević radi sa 20 mladih glumaca članova OC priprema i izvođenje predstave u Vrnjačkoj Banji, Kraljevu, Trsteniku, Kruševcu, Kragujevcu, Užicu, Raškoj i Novom Pazaru. Ivanka Milošević i članovi radionice dizajna rade izradu kostima, vođa ekološke radionice Milica Čeperković sa 30-tak mladih ekologa zaduženi su za izradu pamfleta i plakata, a koordinator Valentina Krstić zadužena je za celokupnu organizaciju, produkciju video kaseta i CD-a, predstave, distribuciju školama i omladinskim organizacijama, ugovaranje predstava.

Od ACDI/VOCA odobrena nam je i oprema za realizaciju omladinskog projekta "Omladinska redakcija", gde se odvija novinarska radionica i radionica za grafički dizajn. Plan je da 10-ak srednjoškolaca obuči za obradu fotografija u programu Adobe Photoshop i obradu zvuka u programu Soundforge kako bi nastavili sa izradom omladinskih novina sa bitnim i korisnim informacijama za decu i omladinu našeg grada.

Baner