Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Novogodišnja akcija darivanja "DRUG DRUGU"

El. pošta Štampa PDF

Centar za decu i omladinu je u okviru svojih kreativnih aktivnosti organizovao Novogodišnju dobrotvornu akciju darivanja u saradnji sa osnovnom školom Popinski borci, Kulturnim centrom i Centrom za socijalni rad.

Ideja je potekla od mladih članova Omladinskog kluba i dece dramske sekcije Omladinskog centra koji su zajedno sa voditeljkom Nelom Spasojević pripremili novogodišnju predstavu „Tačno u ponoć“ autorke Ivanke Milošević. Predstava je namenjena nižim osnovcima koji su imali mogućnost da kao ulaznicu za predstavu prilože neki "novogodišnji dar za nepoznatog druga" (knjigu, igračku, društvenu igru, čokoladu, bombone ili nešto slično). Od prikupljenih darova aktivisti su pripremili novogodišnje paketiće koje su u saradnji sa Centrom za socijalni rad podelili deci iz siromašnih porodica.

Predstava je bila planirana da se izvede 21.12. u 11h i 22.12.2009. godine u 11h i 12h u Bioskopu za 670 učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole (Bioskop ima kapaciteta za 240 gledalaca tako da je planirano da se izvedu 3 predstave). Zbog prinudnog raspusta (zbog epidemije svinjskog gripa) izvedena je samo jedna pedstava 21.12. u 16 časova.

Za organizaciju ove akcije imali smo nesebičnu podršku osnovne škole "Popinski borci", Centra za socijalni rad, Kulturnog centra, Knjižare "Linea" i JP "Borjak". Učitelji su podstakli đake da razmišljaju o željama i potrebama svojih vršnjaka sa materijalnim problemima, Kulturni centar nam je ustupio bioskopsku salu bez nadoknade (za probe i predstavu), knjižara "Linea" je obezbedila kostime za glumce i ukrase za binu i jelku, a JP "Borjak" nam je dopremio veliku novogodišnju jelku.

Pored predstave kao znak zahvalnosti svakom gledaocu smo darivali i balon sa natpisom:
Dobrotvorna akcija „DRUG DRUGU“
Srećna Nova 2010. godina.

Finansijska sredstva za nabavku balona nam je obezbedila opština, a MZ Vrnjačka Banja je našim glumcima podelila čokolade i sokove.

Članovi Omladinskog kluba su u Centru za socijalni rad od prikupljenih poklona pripremili 120 paketića i darivali deci iz porodica sa skromnim materijalnim mogućnostima.

Broj učesnika – 26 glumaca, polaznika dramske sekcije
Prisutno gledalaca – oko 240 dece i roditelja
Prikupljeni pokloni – 6 vreća igračaka, društvenih igara, slatkiša...

 
Baner