Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Zaštitimo našu planetu

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Zaštitimo našu planetu 2013.

Centar za decu i omladinu je konkursom na temu "Zaštitimo našu planetu" po deveti put obeležio Međunarodni dan planete Zemlje. Na konkursu su učestvovale sve osnovne škole sa teritorije opštine Vrnjačka Banja, a stigli su radovi kako iz nižih tako i iz viših razreda.

Među likovnim radovima je bilo 189 radova, a ove godine najbolji su bili:

Najbrojniji su iz OŠ "Popinski borci", profesor Milan Vorkapić.

1. mesto - Milica Ćirić, VI4 - OŠ "Popinski borci" Vrnjačka Banja

2. mesto - Olga Ćurčić, II3, - OŠ "Branko Radičević" Vraneši, odeljenje u Podunavcima i Milan Jelićanin, IV razred - OŠ "Popinski borci" Vrnjačka Banja (knjige)

3. mesto - Jelena Marić, II2 - OŠ "Popinski borci" Vrnjačka Banja i Anđela Dragojević, VI1 - OŠ "Popinski borci" Vrnjačka Banja

Od 58 radova u kategoriji Poezija nagrađeni su:

1. mesto - Bojana Drašković, V2 - OŠ "Mladost" Vrnjci

2. mesto - Isidora Dubravac, III2 - OŠ "Bane Milenković" Novo Selo (Pesme Jesenjin i 1 mesec Aikido treninga) i Marija Stojanović, III1 - OŠ "Popinski borci" Vrnjačka Banja

3. mesto - Luka Peković, VII1 - OŠ "Branko Radičević" Vraneši

Od 21 proznog rada nagrađeni su:

Najmasovnije učešće učitelj Danijela Radovanović - OŠ "Mladost" Vrnjci

1. mesto - Nemanja Miodragović, I1 - OŠ "Mladost" Vrnjci (Izabrana dela Vuka Stevanovića Karadžića)

Nastavnica Milena Petrović nagrađena je za najmasovnije učešće u radionicama o eko primenjenoj umetnosti (saksija sa sobnim cvećem).

Sponzori nagrada bili su Borjak (četiri saksije sobnog cveća), sportski klub Aikido i stoni tenis, ugostitelji, Opština je obezbedila knjige i Omladinski centar.

Dodatne nagrade za prva mesta je obezbedio "Tree house" iz Kruševca (majice, knjige i pribor za slikanje).

 

Zaštitimo našu planetu 2010.

Sađenje mladog drveća pratili su učenici nižih razredaSađenje mladog drveća pratili su učenici nižih razredaPovodom 22. aprila – Međunarodnog dana planete Zemlje Centar za decu i omladinu raspisao je konkurs na temu "Zaštitimo našu planetu" iz oblasti poezije, proze i likovne umetnosti na koji su se odazvali učenici osnovnih škola.

Najuspešniji u poeziji bili su: Srđan Drašković, učenik 7. razreda OŠ "Popinski borci", Vasilija Srdanović, 5. razred OŠ u Piskavcu i Jelena Medar, 7. razred OŠ "B. Radičević" Gračac.

Najbolje prozne sastave napisali su: Miroslava Lazović, 5. razred OŠ "P. Borci", Danica Janković, 5. razred OŠ u Piskavcu i Ivana Đurović, 6. razred OŠ "B. Radičević" u Gračacu.

Za likovni rad nagrađeni su: Kristina Mitrović, 8. razred OŠ "P. Borci" u Piskavcu, Irena Nikoličić, 5. razred OŠ u Gračacu i Ksenija Lekić OŠ u Piskavcu.

Valentina Krstić uručila je nagrade ovim učenicima, a oni su još jedan svoj doprinos očuvanju planete Zemlje dali u dvorištu OŠ u Piskavcu gde su zasadili sadnice sofore, breze, jove i ginko bilobe. Devet sadnica istovremeno simbolizuju početak devete godine aktivnog rada Centra za decu i omladinu.

Čitava ova akcija ima za cilj da podstakne učenike da razmišljaju o problemima životne sredine i mogućnostima davanja ličnog i kolektivnog doprinosa za poboljšanje stanja u našem bližem i širem okruženju, rekla je tom prilikom Valentina Krstić, koordinator Centra za decu i omladinu.

 
Banner