Centar za decu i omladinu

Vrnjačka Banja

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Radionica za dizajn

El. pošta Štampa PDF


Vođa radionice je profesor razredne nastave i grafički dizajner Ivanka Milošević.

Radionica funkcioniše od samog početka rada Centra za decu i omladinu. Rad se odvija u grupama prema uzrastu polaznika i u zavisnosti od njihovih sposobnosti. Do sada je prošlo više od 120 korisnika, dece i mladih.

Radionica dizajna uzima aktivno učešće u pripremi pozorišnih predstava u smislu dizajniranja scenografije i izrade kostima i maski. Deset članova radionice dizajna pod vođstvom njihovog animatora učestvovalo je u Projektu "Mali međunarodni ilustrovani bukvar" koji je ostvaren u saradnji sa MJC Bazin iz Francuske i škole iz Malija. Rezultat su crteži u kojima svako slovo azbuke označava neki pojam preko kog je svako dete na svoj način predstavilo kulturu i tradiciju svoje zemlje.

Takođe, radovi dizajnera su izlagani na brojnim izložbama. Dizajneri su izlagali svoja dostignuća na samostalnim štandovima na Berzi suvenira 2003., 2004. i 2005. godine gde su osvojili priznanja za najbolje uređeni štand i to 3. mesto 2003., 2. mesto 2004., a 2005. su pohvaljeni i svrstani van konkurencije.

 

 
Baner